KRAVITZ EN ROSBERG WETEN WAAROM ALONSO NIET NAAR RED BULL EN MERCEDES GAAT

Ted Kravitz en Nico Rosberg weten het zeker: Fernando Alonso heeft gesprekken gevoerd met Mercedes en Red Bull Racing. Toch kwam het niet van een contract tussen de partijen.

Fernando Alonso heeft zijn contract bij Aston Martin verlengd. De Spanjaard was lovend over het team en over het feit dat het team vanaf 2026 een fabrieksteam wordt door de deal met Honda. Alonso wilde niet meer ingaan op de namen van de teams met wie hij nog meer had gesproken, al is het algemeen bekend dat het gaat om Mercedes en Red Bull Racing.

De toekomst van Fernando Alonso

Bij die teams is nog een zitje vrij, maar waarom kwam het dan toch niet van een overeenkomst? ‘’Alonso is blij om bij Aston Martin te kunnen blijven. De realiteit is dat hij met Red Bull en Mercedes heeft gesproken, maar dat ze niet in staat waren om het een redelijk aanbod te doen’’, zegt Ted Kravitz bij Sky Sports. ‘’Ik kan dat bevestigen, want naast mijn huis in Monaco is Flavio Briatore’s café en hij heeft veel tijd doorgebracht met Toto Wolff om daarover te praten. Flavio krijgt 12 procent’’, stelt Nico Rosberg.

Alonso heeft nu een nieuwe deal met Aston Martin waarbij hij in ieder geval tot en met 2026 voor het team zal blijven racen. De tweevoudig wereldkampioen sluit echter ook niet uit dat hij nog langer doorgaat met racen in de F1.

2024-04-19T03:52:06Z dg43tfdfdgfd